Sernik Wiedeński mojej mamy – najlepszy!

No i po świętach, jak tam wasze żołądki? Jeszcze całe? Dzisiaj mam dla was przepis, mój Numer 1 wśród wypieków! Zapraszam:

Sernik Wiedeński, mój ulubiony, dodatkowo robiony przez moją mamę – pycha! Obowiązkowo mamy go na każde święta, urodziny. Każdy kto zje chociaż kawałek mówi, że jest pyszny! Dla mnie jest to niebo w gębie, podziwiam za to moją mamę, jest moją Boginią Kuchenną, dzięki niej zrodziła się we mnie miłość do pieczenia, Mamo! Dziękuję ;*

Szukasz przepisu? Znajdziesz go na moim nowym blogu -> 
http://decorate-a-cake.blogspot.com/2014/02/sernik-wiedenski-mojej-mamy.html

Zapraszam!

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta, Święta Bożego Narodzenia i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

15 odpowiedzi na „Sernik Wiedeński mojej mamy – najlepszy!

  1. ~Obżarciuch pisze:

    sernik wygląda fantastycznie, moje ulubione ciasto:) ja robie sernik na kruchym cieście z dodatkiem powideł

    http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/12/sernik-z-powidami-na-kruchym-ciescie.html

  2. ~Hanka pisze:

    A masełko?

  3. ~Bunia pisze:

    U mnie w domu też każdy uwielbia serniki pod każdą postacią :) http://www.zainspirowanawkuchni.blogspot.com

  4. równie bardzo jak serniki lubię wszelkie ciasta z jabłkami. A skoro tak polecam do wypróbowania francuską tarte z jabłkami:
    http://kopalniasmaku.pl/przepisy/54-100043-francuska_tarta_z_jablkami.html

  5. ~gienia pisze:

    jeszcze nie słyszałam o serniku bez tłuszczu ,ja zawsze robię z masłem.

  6. ~MS pisze:

    Moja przyjaciółka zmodyfikowała ten przepis w ten sposób, że zamiast mąki ziemniaczanej dodaje 2 łyżki budyniu śmietankowego :) Polecam spróbować, dzięki temu sernik nabiera lekko śmietankowego posmaku.

  7. ~terka501 pisze:

    A czy masa sie nie dodaje,lub jakis tluszcz?

  8. ~Magda pisze:

    Co to znaczy-twaróg i ser ??

    • Iwona pisze:

      bo jest ser na sernik, można kupić w kubełkach kilogramowych, a twaróg to po protu twaróg, ale jeżeli go chcemy użyć musimy co najmniej 2 razy zmielić, żeby nie było grudek :D

  9. ~gin pisze:

    Mniam, wygląda bosko :)

  10. ~Gosia pisze:

    Ja mam swój przepis na podobny sernik, kto je kazdy prosi o przepis. Roboty mało a efekt dobry. Przepis na keksówkę. Wrzucam do malaksera 1/2 kostki masła, ok.10 dkg cukru (kto lubi słodki może dać więcej), dodaję 4 żółtka i maszyna w ruch. Potem dodaję 1/2 kg sera i jeden budyń smietankowy, maszyna w ruch.Jak juz masa jest bez grudek dodaję piane z 4 białek, bakalie i do piekarnika.

  11. Przepisy naszych Mam są najlepsze, bo wielokrotnie sprawdzane i ulepszane. U mnie na blogu też przepis na sernik wiedeński z przepisu mojej Mamy. :) Pozdrawiam i zapraszam, Iza
    http://apetytnaogrod.blog.onet.pl/2013/12/28/sernik-wiedenski-z-ziemniaczanym-puree/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>